صنعت توریسم چیست؟

صنعت توریسم یا گردشگری به مجموعه فعالیت‌هایی گفته می‌شود که یک شخص یا گروه به مکانی غیر از مکان عادی و همیشگی خود سفر می‌کنند و حداقل یک شب و حداکثر یک سال در آنجا اقامت می‌کنند. هدف از این سفرها می‌تواند گذراندن اوقات فراغت، تفریح، تجارت یا فعالیت‌های دیگر باشد. این صنعت یک صنعت […]

صنعت توریسم یا گردشگری به مجموعه فعالیت‌هایی گفته می‌شود که یک شخص یا گروه به مکانی غیر از مکان عادی و همیشگی خود سفر می‌کنند و حداقل یک شب و حداکثر یک سال در آنجا اقامت می‌کنند. هدف از این سفرها می‌تواند گذراندن اوقات فراغت، تفریح، تجارت یا فعالیت‌های دیگر باشد.

این صنعت یک صنعت پویا و رقابتی است که نیاز به توانایی دارد تا به طور ثابت با نیاز‌ها و امیال در حال تغییر مسافران و توریست ها سازگار شود. چون رضایت، امنیت و لذت مشتری به طور ویژه‌ای نقطه تمرکز تجارت توریسم است.

 

صنعت توریسم چیست؟

تعریف صنعت توریسم

صنعت توریسم به مجموعه‌ای از فعالیت‌ها، خدمات و صنایع می‌گویند که امکانات مسافرت را فراهم می‌آورند که شامل امکانات حمل و نقل، رفاهی، خوراکی و آشامیدنی، فروشگاه‌های خرده فروشی، تجارت سرگرمی و دیگر خدمات درمانی فراهم شده برای افراد یا گروه‌هایی هستند که از خانه دور می‌باشند.

 

توریسم در ایران چگونه است؟

صنعت گردشگری در ایران از ظرفیت‌های بسیار بالایی برای رشد و گسترش برخوردار است. بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران رتبه دهم جاذبه‌های باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبه‌های طبیعی را در جهان دارا است. در سال ۱۳۹۵، مجموعاً ۴٬۹۱۱٬۹۲۰ گردشگر خارجی از ایران بازدید کرده‌اند.

با این حال، برخی محدودیت‌ها و چالش‌ها نیز وجود دارد. برخی از این محدودیت‌ها عبارتند از: آماده نبودن بسترهای اقتصادی مناسب در ایران برای جذب سرمایه‌گذاری در ساخت هتل و سایر صنایع جانبی این حوزه، بی‌خبر بودن سرمایه‌گذاران از زمینه‌های موجود در ایران و تبلیغات ضعیف، انتشار اخبار منفی از ایران، محدودیت‌های اجتماعی و مذهبی برای گردشگران خارجی و تنش‌های سیاسی با بعضی کشورهای غربی.

با وجود این چالش‌ها، ایران همچنان فرصت‌های بزرگی برای توسعه گردشگری دارد. قدمت و تمدن ایرانی، اکوتوریسم مناسب و منحصر به فرد، وجود فرقه‌ها و مذاهب مختلف و هزینه‌های کم گردشگری در ایران از مهمترین فرصت‌ها و پتانسیل‌های گردشگری در این کشور می‌باشند.

 

توریسم چگونه به توسعه کشور کمک می‌کند؟

1.افزایش درآمد: توریسم یکی از بخش‌هایی است که نقش مهمی در توسعه بازی کرده و درآمدهای خارجی را هم تولید می‌کند.

2.. ایجاد فرصت‌های شغلی: توریسم می‌تواند فرصت‌های شغلی زیادی را ایجاد کند.

3.ترویج فرهنگ و هنجارهای محلی: توریسم به مردم نواحی دورافتاده کمک می‌کند تا فرهنگ و هنجارهای خودشان را ترویج بدهند.

4.توسعه زیرساخت‌ها: توسعه گردشگری بخشی از اعتبارات لازم را برای بهبود بخشیدن به خدمات و تسهیلات جوامع محلی تامین می‌کند.

5.ترویج تصویر مثبت کشور: توریسم فرصت‌هایی را فراهم می‌کند تا تصویر بهتری از کشور در سرتاسر جهان ارائه شود.

 

صنعت توریسم چیست؟

چالش‌های توریسم

با وجود فواید فراوان توریسم، چالش‌هایی نیز وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. این چالش‌ها می‌توانند شامل محدودیت‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی باشند.

صنعت توریسم در ایران با چالش‌های متعددی روبرو است. برخی از این چالش‌ها عبارتند از:

1.مشکلات فرودگاهی: فرودگاه‌ها اولین ایستگاهی هستند که گردشگران برای بازدید از کشور به آن پای می‌گذارند. شرایط فرودگاه‌ها از نظر ظرفیت و زیرساخت‌ها نقش بسیار مهم و تأثیرگذاری در معرفی وضعیت گردشگری در کشور دارند.

2.کمبود واحدهای اقامتی: مراکز اقامتی مناسب برای اسکان گردشگران در طول مدت حضور در کشور نسبت به حجم مسافران، بسیار اندک است.

3.کاستی‌های حمل‌ونقل: سیستم حمل‌ونقل درون‌شهری و برون‌شهری در ایران برای گردشگران از ضعف‌های زیادی رنج می‌برد.

4.نیروی انسانی: یک باور غلطی که در کشور ما وجود دارد این است که برای فعالیت و کار در مشاغل مربوط به گردشگری نیاز به آموزش و تخصص نیست.

5.وضعیت نامطلوب سرویس‌های بهداشتی: سرویس‌های بهداشتی یکی از معضلات اساسی گردشگران خارجی در ایران است که تجربه سفر را برای آن‌ها ناخوشایند می‌کند.

توریسم یا گردشگری در انواع مختلفی ارائه می‌شود که بر اساس انگیزه‌های مختلف گردشگران تقسیم‌بندی می‌شود. در زیر به برخی از این انواع اشاره می‌کنیم:

 

1.گردشگری داخلی: سفر درون کشور محل سکونت با اهداف تجاری یا تفریحی.

2.گردشگری ورودی: وقتی گردشگران از کشورهای دیگر وارد کشور مقصد می‌شوند.

3.گردشگری برون‌مرزی: زمانی که شما از کشور خود به کشور دیگری می‌روید.

4.گردشگری تندرستی یا سلامت: سفر به مناطقی با آب و هوای سالم برای بهبود سلامت.

5.گردشگری ورزشی: سفر با هدف شرکت در فعالیت‌های ورزشی.

6.گردشگری کشاورزی: بازدید از مزارع و زمین‌های کشاورزی.

7.گردشگری زیست محیطی: گردشگری پایدار با تمرکز بر محیط زیست.

8.گردشگری آموزشی: سفر به کشور دیگری برای تحصیل یا شرکت در کلاس‌های آموزشی.

9.گردشگری آثار باستانی: بازدید از مکان‌های تاریخی یا صنعتی با قدمت باستانی.

10.گردشگری تفریحی: سفر با هدف استراحت و تفریح.

11.گردشگری کاری:سفر با هدف انجام کارهای تجاری.

12.گردشگری فرهنگی: سفر به مناطقی برای آشنایی با فرهنگ و تاریخ آن منطقه.

13.گردشگری طبیعت‌گرا: سفر به مناطق طبیعی برای لذت بردن از زیبایی‌های طبیعت.

 

هر نوع توریسم خود شرایط و نیازهای خاصی دارد و بر اساس علاقه و نیاز گردشگران انتخاب می‌شود.

 

صنعت توریسم چیست؟

نتیجه‌گیری

صنعت توریسم یکی از مهمترین عوامل توسعه اقتصادی کشورها است. با توجه به فواید و چالش‌های آن، باید به طور جدی به مدیریت منابع طبیعی و فرهنگی، حفظ محیط زیست، و رعایت حقوق بومیان و محلی‌ها توجه کرد.

صنعت توریسم یکی از مهمترین عوامل توسعه اقتصادی کشورها است. با توجه به فواید و چالش‌های آن، باید به طور جدی به مدیریت منابع طبیعی و فرهنگی، حفظ محیط زیست، و رعایت حقوق بومیان و محلی‌ها توجه کرد.

همچنین از طریق آژانس مسافرتی خلبان گشت به راحتی میتوانید تمامی بلیط های مدنظرتان را تهیه کنید: از جمله: بلیط تبریز کیش، بلیط تبریز به تهران، بلیط تهران به تبریز، پرواز تبریز آنکارا و بلیط استانبول از تبریز 

 

 

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *